NIEUW
Introductie van aanbiedingen:
Vind exclusieve softwaredeals voor uw favoriete tools →

De ultieme lijst met Gmail-statistieken voor 2024

Rebekka Carter, 06 september 2022
De ultieme lijst met Gmail-statistieken voor 2024
Delen

Gmail-statistieken zijn overal in de digitale wereld van vandaag, vooral omdat de populariteit van het platform blijft groeien. Momenteel is Gmail een van de meest gebruikte oplossingen voor e-mail op de markt. Het werd voor het eerst gelanceerd in 2004, op 1 aprilst, waarbij sommige mensen geloofden dat het een uitgebreide XNUMX aprilgrap was. Sindsdien is de aanwezigheid van Gmail enorm toegenomen.

Vandaag de dag biedt Gmail nog steeds uitstekende opslag, snelheid en efficiëntie voor mensen die behoefte hebben aan e-mail hosting technologie. Per januari 2020 waren er meer dan 1.8 miljard Gmail-gebruikers online, en velen van hen gebruiken de service elke dag.

Vandaag gaan we de meest indrukwekkende Gmail-statistieken nader bekijken om u te helpen meer te weten te komen over deze e-mailoplossing.

Belangrijkste Gmail-statistieken - Keuzes van de redacteur

  • Gmail heeft meer dan 1.8 miljard (actieve) gebruikers
  • Millennials zijn de meest voorkomende leeftijdsgroep om Gmail te gebruiken
  • Gmail is het derde belangrijkste app voor millennials, na Facebook en Instagram
  • Gmail is beschikbaar in meer dan 105 talen
  • Rond 27% van alle e-mail wordt geopend gebeuren op Gmail
  • alleen in de buurt 0.1% van het messages die in de Gmail-inbox aankomen, zijn spam
  • De gemiddelde Gmail-accounthosts meer dan 17,000 e-mails

Gmail-statistieken: Gmail Usage Statistieken

1. Er zijn wereldwijd meer dan 4.1 miljard e-mailgebruikers

Statista

Volgens Statista zijn er op dit moment ongeveer 4,147 miljard e-mailgebruikers in de wereld, begin 2021. Hetzelfde onderzoek voorspelt ook dat het aantal e-mailgebruikers zal blijven groeien, tot een enorme 4.594 miljard in 2025.

2. Gmail heeft meer dan 1.8 miljard actieve gebruikers

Financiën online

Sinds de opkomst in 2004 is het aantal gebruikers van Gmail drastisch gestegen. In januari 2012 had het bedrijf ongeveer 35 miljoen gebruikers van Gmail. In 2020 (januari) is het aantal gebruikers versneld tot meer dan 1.8 miljard. Veel van deze klanten hebben dagelijks toegang tot hun inbox.

actieve gmail-gebruikers

3. De gemiddelde Gmail-gebruiker is 31

Mashable

Volgens Mashable's recensie van de "Gemiddelde Gmail-gebruiker", is de standaardpersoon die een Gmail-account gebruikt waarschijnlijk rond de 31 jaar oud. Bovendien bleek uit hetzelfde onderzoek dat de meeste Gmail-gebruikers alle berichten zouden negerensages met betrekking tot onderwerpen over de overheid, medische zorg en tandheelkundige zorg, hoewel ze zouden lezen over mobiel, software en web-apps.

De volledige persona van de Gmail-gebruiker van Mashable gaf aan dat de gemiddelde Gmail-gebruiker een mannelijke, liberale, ontwikkelde persoon van in de dertig was.

4. G-Suite heeft meer dan 2 miljard actieve gebruikers

9to5Google

Hoewel het aantal actieve gebruikers van Gmail rond de 1.8 miljard ligt, onthulde G-Suite dat er eind 2020 meer dan 2 miljard gebruikers waren op G-Suite – de Google-productiviteitssuite die is ontworpen om toegang te bieden tot het delen van documenten, samenwerking in de cloud, en e-mail. De Gmail-service is gratis beschikbaar als onderdeel van G-Suite.

Het aantal G-Suite-gebruikers nam in 2020 snel toe, met 5 miljoen betalende klanten begin 2020 en 2 miljard aan het einde.

5. Gmail is de populairste e-mail in de Verenigde Staten

Statista / Ochtendconsult

Volgens Statista en Morning Consult is Gmail het populairste e-mailplatform in de Verenigde Staten. Ongeveer 44% van de mensen gebruikt Gmail als hun e-mailoplossing, gevolgd door Yahoo-mail met 26% in 2017. Het aanbod van Google is vooral populair onder de leeftijdsgroep 20-40 jaar, met ongeveer 61% van de 18-29-jarigen met behulp van Gmail.

A secundair rapport by Gmail vond een veel groter verschil tussen Gmail- en Yahoo-e-mailgebruikers. Ongeveer 83.5% van de respondenten in dit onderzoek tussen de 14 en 18 jaar gebruikte Gmail, terwijl slechts ongeveer 6.9% de op één na populairste tool gebruikte: Yahoo.

6. Vanaf 2020 is Gmail een van de populairste persoonlijke e-maildiensten

Ofcom

Voor persoonlijke e-mail behoren Gmail en Microsoft E-maildiensten tot de meest populaire e-maildiensten. Volgens Ofcom gebruikt ongeveer 67% van de mensen Gmail, waarbij 19% van die gebruikers dagelijks toegang heeft tot hun accounts. Nog eens 59% maakt gebruik van Microsoft-diensten en 19% van die klanten maakt ook dagelijks gebruik van de Outlook-omgeving.

e-mailclients gebruikten statistieken

7. Gmail bezit ongeveer 27.2% van het marktaandeel voor e-mail

Lakmoes

Volgens Litmus-onderzoeken is de eigen e-mailservice van Apple iPhone eigenlijk de populairste e-mailclient ter wereld, met ongeveer 38.2% van de klanten die de oplossing gebruiken. Gmail volgt echter op ongeveer 27.2% van de markt.

Litmus ontdekte ook dat de meeste e-mails die nu worden geopend, nu mobiel zijn. Vanaf 2021 opent 43% van de mensen hun e-mails nu op mobiele apparaten, vergeleken met slechts 36.1% op een websitebrowser vanaf hun desktop.

8. In 2021 was Gmail goed voor 75% van alle geopende e-mail

Lakmoes

Gmail is volgens Litmus momenteel de beste e-mailclient voor webmail ter wereld. Sinds de pandemie ligt het aantal geopende e-mails in een webmailomgeving tussen 70-75%. Als webgerichte e-mailclient kan Gmail echter niet concurreren met andere e-mailoplossingen in de desktopomgeving.

webmail opent per platform

9. Gmail en Facebook zijn de twee populairste online tools

Ofcom

Volgens Ofcom stond Gmail in 2020 naast Facebook als de twee populairste online eigendommen ter wereld, die elk ongeveer 95% van alle internetgebruikers bereikten. Het Google- en Gmail-landschap bereikt tot 99% van alle internetgebruikers, terwijl Facebook ongeveer 96% bereikt.

Ofcom ontdekte ook dat ongeveer 26% van de klanten minstens dagelijks e-mail gebruikt, terwijl 89% zei dat ze regelmatig e-mail gebruiken.

10. Gmail was de 12th meest populaire zoekopdracht in 2021

HootSuite

Hootsuite's rapport over de staat van internet usage vond dat de meest populaire Google-zoekopdracht in de 1st kwartaal van 2021 was “Google”. de 12th meest populaire zoekopdracht was "Gmail". Hotmail viel rond nummer 18, terwijl Yahoo op nummer 20 kwam.

top Google-zoekopdrachten

Gmail-statistieken: accountstatistieken

11. Het gemiddelde e-mailaccount is meer dan $ 3.5k waard

Maak een back-up

Om de waarde van uw digitale gegevens te benadrukken, heeft Backupify een onderzoek uitgevoerd om de waarde van het gemiddelde e-mailaccount te ontdekken. Volgens de Gmail-waardecalculator is het gemiddelde e-mailaccount op Gmail ongeveer $ 3,588.85 waard. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat het gemiddelde Gmail-account ongeveer vijf keer meer waard is dan een laptop en ongeveer 17,640 mes bevatsages.

12. Gmail is populair in 25 landen

SendGrid

In het Sendgrid Email benchmark-rapport ontdekte het bedrijf dat Gmail de populairste aanbieder van e-mailinboxtechnologie is in 25 landen. Rusland was het enige land waar Gmail op de tweede plaats kwam na een andere lokale e-mailprovider.

Interessant is dat van de 25 landen die voor het rapport werden ondervraagd, Gmail het hoogste totale marktaandeel had in Indonesië, met 82.6% van de klanten die de dienst gebruikten. Gmail is ook enorm populair in de VS, onder ongeveer 41.9% van de e-mailgebruikers.

aandeel van de drie beste inboxproviders

13. Gmail-gebruikers hebben gemiddeld ongeveer 1.7 accounts

Radicati Groep

Tijdens een e-mail usage onderzoek ontdekte de Radicati-groep dat de gemiddelde e-mailgebruiker meerdere accounts heeft om verschillende gesprekken bij te houden (dwz persoonlijke en zakelijke e-mails). Op Gmail ligt het gemiddelde aantal e-mailaccounts rond de 1.7.

14. Vier op de vijf internetgebruikers gebruiken elke maand een webmailservice

Hootsuite

Uit de laatste gegevens voor 2021 blijkt dat ongeveer vier op de vijf internetgebruikers maandelijks een webmailservice zoals Gmail gebruiken. Alleen China en Japan hadden lagere usage tarieven dan 75%. met name, usage consistent blijft in alle demografische groepen. Meer dan driekwart van alle internetgebruikers, inclusief alle geslachten en leeftijden, zei dat ze de afgelopen 30 dagen een webmailservice hadden gebruikt.

gebruik van webgebaseerde e-mail

15. Gmail is de meest gebruikte e-mailservice in het VK

Ofcom

In een rapport in e-mail en internet usage trends, onthulde Ofcom dat ongeveer 67% van alle volwassenen in het VK Gmail gebruikte in de 12 maanden voorafgaand aan februari 2020. Volgens Ofcom hebben klanten een breed scala aan manieren om toegang te krijgen tot Gmail in het VK, waaronder een automatische installatie van Gmail op alle Android-telefoons.

16. Mobiel is de meest populaire leesomgeving voor e-mail

Lakmoes

Litmus ontdekte dat als het gaat om het kiezen van waar e-mails worden gelezen, een webclient (namelijk Gmail) de keuze is voor 27% van de klanten, terwijl een Apple iPhone de beste keuze is voor 29% van de respondenten. De open tarieven van Gmail zijn het afgelopen jaar gestaag gestegen, vooral op smartphones. Tegen juni 46 was ongeveer 2021% van de e-mails op mobiel geopend.

Mobiel blijft de populairste leesomgeving

Gmail ontdekte ook dat ongeveer 75% van al hun gebruikers hun e-mail op mobiele apparaten openen.

Gmail-statistieken: inhoud inbox

17. "Promoties" in Gmail hebben een hoog plaatsingspercentage van 84.5%

Marketing grafieken

Volgens Marketing Charts hebben e-mails die zijn getagd als 'Promoties' meestal een hoge plaatsingsgraad in de inbox van ongeveer 84.5%. Uit het rapport bleek dat onder meer dan 6 miljard messages die in 1 2016 week van oktober naar Gmail-gebruikers werden gestuurd, werden promoties het hoogst in de e-mailinbox geplaatst, gevolgd door mesages getagd als “Sociaal” (87.2%) en “Updates” (86.8%).

In dit onderzoek hadden e-mails zonder een duidelijke classificatie een plaatsingspercentage van ongeveer 55.5%. Bovendien bleek uit het rapport dat promoties het laagste betrokkenheidspercentage hadden, namelijk slechts 19.2%

plaatsing gmail inbox

18. Gmail-gebruikers verzenden ongeveer 5.3 messageeen dag

Maak een back-up

Een Backupify-infographic ontdekte dat het gemiddelde Gmail-account ongeveer 5.3 mes verstuurtsages per dag en ontvangt op dezelfde dag ongeveer 10.8 e-mails. Bovendien hebben Gmail-gebruikers toegang tot 1.4 MB opslagruimte per dag. In de meeste gevallen doet de gemiddelde Gmail-gebruiker er ongeveer 20 jaar over om de volledige 10 GB aan beschikbare opslagruimte op te gebruiken.

Backupify ontdekte ook dat de meeste mensen hun Gmail-account een behoorlijke tijd vasthouden. Het gemiddelde Gmail-account is 3 jaar oud.

hoe lang het duurt om Gmail-opslag op te gebruiken

19. Minder dan 0.1% van de e-mail in een Gmail-inbox is spam

Kopen Google Reviews

Google belooft dat het grootste deel van de e-mail in je inbox nep zal zijnsages die u wilt lezen. In 2015 kondigde het bedrijf aan dat minder dan 0.1% van de e-mail in je inbox spam zal zijn, dankzij de Gmail-algoritmen voor machine learning die helpen bij het sorteren van e-mails. Sindsdien is de technologie in het Gmail-ecosysteem alleen maar verbeterd, waardoor berichten beter kunnen worden beheerdsageis nog beter.

Gmail voorkomt niet alleen dat u te veel spam ziet, maar kan er ook voor zorgen dat u het bericht ontvangtsageis belangrijk voor je. Het aantal echte e-mails dat in uw spammap terechtkomt, ligt meestal rond de 0.05%

20. Google blokkeert 10 miljoen kwaadaardige e-mails per minuut

CSO

Volgens CSO online worden er elke minuut ongeveer 10 miljoen kwaadaardige e-mails en spam-e-mails verzonden over het web, en deze worden allemaal geblokkeerd door het geautomatiseerde machine learning-systeem dat door Gmail wordt gebruikt. Dit helpt om uw blootstelling aan gevaarlijke mes te verminderensages. Spam en gevaarlijke berichten blokkerensages kunnen bedrijven miljoenen besparen.

21. De langste storing van Gmail duurde 2.5 uur

VentruBeat

De langste storing die Gmail tot nu toe heeft gehad, was in 2009, toen de service ongeveer 2.5 uur stopte met werken. De storing toonde de termen 'Gmail', 'Gfail' en 'IMAP' die tijdens het evenement populair waren op internet.

Interessante Gmail-statistieken

Gmail is een van de meest populaire e-mailservices ter wereld, of je het nu gebruikt als onderdeel van de G-Suite-omgeving of op zichzelf. Tegenwoordig bestaan ​​Gmail-gebruikers over de hele wereld en velen van hen hebben toegang tot hun e-mailaccounts via hun smartphone of web-app.

Hoewel er talloze andere e-mailoplossingen bestaan, blijft Gmail de beste keuze voor alle soorten internetgebruikers. Hopelijk hebben deze Gmail-statistieken je een beter inzicht gegeven in Gmail, het soort mensen dat het gebruikt en de groei in de afgelopen jaren.

Wil je meer weten?


bronnen
Abonneer u en ontvang softwaredeals rechtstreeks in uw inbox.
Aanmelden 4,700+ andere ondernemers blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen.
Geen spam. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.