De ultieme lijst met Blockchain-statistieken (2024)

Rebekah Carter

Bijgewerkt 21 september 2023

Blockchain is meer dan alleen de beroemde technologie achter Bitcoin, het is een krachtig onderdeel van de digitaal transformerende wereld. Een unieke oplossing die is ontworpen om transparantie terug te brengen in online transacties en eigendom, Blockchain heeft de wereld voor altijd veranderd toen het werd geïntroduceerd als de bouwstenen voor cryptocurrency.

In staat om alles te transformeren, van digitale identiteit tot bankieren, heeft blockchain een steeds grotere impact op de manier waarop we leven en werken. Veel mensen geloven zelfs dat deze technologie fundamenteel zal zijn voor concepten als de metaverse en web 3.0.

Vandaag introduceren we een lijst met blockchain-statistieken die u in 2023 zou moeten kennen, om u te helpen de impact van deze geweldige technologie te begrijpen.

sleutel Blockchain Statistieken - Bewerkers keuze

  • De wereldwijde blockchainmarkt zal tegen 1,431.54 $ 2030 miljard waard zijn, met een CAGR van ongeveer 85.9% tussen 2022 en 2030.
  • Blockchain zou het wereldwijde bbp tegen 1.76 met $ 2030 biljoen kunnen verhogen.
  • 96% van de experts op het gebied van financiële dienstverlening gelooft dat blockchain mainstream is geworden.
  • Blockchain in de maakindustrie groeit tussen 73 en 2023 met 2026%.
  • Herkomst is de belangrijkste factor die de acceptatie van blockchain stimuleert.
  • 52% van de experts gelooft dat blockchain in de toekomst essentieel zal zijn om de identiteit van klanten te verifiëren.

Blockchain-statistieken: algemene marktstatistieken

1. De wereldwijde blockchain-markt zal tegen 67.4 $ 2026 miljard bereiken

(Markten en markten)

Een analyse van de Blockchain-markt in 2021 door Markets and Markets wees uit dat de industrie zou moeten groeien van een waarde van $ 4.9 miljard (vanaf 2021) tot $ 67.4 miljard in 2026. Volgens het analyseteam vertegenwoordigt dit een samengestelde jaarlijkse groei van 68.4 % tijdens de prognoseperiode.

Markets and Markets is van mening dat de belangrijkste drijvende factoren die bijdragen aan de snelle groei van blockchain, zijn onder meer het vergroten van de financiering van durfkapitaal in de technologie en het uitgebreide gebruik van de oplossing in het bankwezen en de beveiliging. Bedrijven en particulieren maken steeds vaker gebruik van blockchain-oplossingen voor digitale identiteiten en slim contractbeheer.

2. Wereldwijde uitgaven aan blockchain-oplossingen bereikten $ 6.6 miljard in 2021

(Statistieken)

Onderzoek gepubliceerd door de Statista Research Department wees uit dat de wereldwijde uitgaven aan blockchain-oplossingen versneld zijn van 4.5 miljard naar 6.6 miljard in 2021. In de komende jaren zal de toenemende vraag naar beveiliging met digitale identiteiten en Web 3.0 de vraag naar blockchain doen toenemen.

Tegen 2024 zullen de Blockchain-uitgaven stijgen tot ongeveer $ 19 miljard, waarbij meer bedrijven gebruik zullen maken van de technologie voor strategieën voor gegevensvalidatie, gegevenstoegang en identiteitsbescherming.

Blockchain-groeistatistieken

3. Blockchain zal van 85.9 tot 2022 met 2030% groeien

(Triple A en Grandview-onderzoek)

Volgens een onderzoek van TripleA en Grandview Research bezaten of gebruikten meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd een cryptocurrency in 2021, wat betekent dat ze ook interactie hadden met een element van de blockchain. Het rapport van Grandview Research gelooft ook dat de markt voor blockchain veel groter is dan veel analisten denken.

De snelle digitalisering in de BPFSI-sector en het gebruik van contactloze blockchain-ticketing bij verschillende evenementen heeft het potentieel om de markt te stimuleren. Grandview ziet de industrie groeien met een snelheid van ongeveer 85.9% tussen de jaren 2023 en 2030, tot een waarde van 1,431.54 miljard dollar.

4. Blockchain zal het wereldwijde BBP tegen 1.76 met $ 2030 biljoen verhogen

(PwC)

Uit het PwC-rapport "Time for Trust" over blockchain en de zich ontwikkelende markt bleek dat de technologie het wereldwijde BBP tegen 1.76 met gemiddeld $ 2030 biljoen zou kunnen verbeteren. Volgens PwC-economen is dit in totaal 1.4% van het wereldwijde BBP van vandaag.

Het rapport definieert blockchain als bijzonder waardevol vandaag, aangezien 61% van de bedrijven digitale transformatie-initiatieven nu bovenaan hun lijst van prioriteiten voor groei plaatst. Blockchain helpt bedrijven ook om in te spelen op de stijgende vraag naar betere beveiliging en transparantie in de zakenwereld.

marketmarkets bitcoin aandeel noord-amerika

5. Noord-Amerika heeft het grootste Blockchain-marktaandeel

(Markten en markten)

Markets and Markets is van mening dat Noord-Amerika in de jaren tussen 2022 en 2026 het grootste marktaandeel in het blockchain-landschap zal hebben. De regio heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke toename van platforms en diensten voor blockchain gerealiseerd.

Volgens Markets and Markets is de stijgende vraag naar blockchain in Noord-Amerika gekoppeld aan de vroege acceptatie van cryptocurrency in de regio en een toenemende investering door bedrijven in nieuwe beveiligings- en kwetsbaarheidsbeheertools.

Blockchain-statistieken: markten voor Blockchain

6. De financiële sector is goed voor ongeveer 30% van de marktwaarde voor blockchain

(Statistieken)

Volgens Statista-rapporten zijn er een groot aantal markten die kunnen profiteren van toegang tot blockchain-technologie. De financiële markt is momenteel echter goed voor meer dan 30% van de volledige marktwaarde van de technologie, vanaf 2020.

De waarde van het ecosysteem begint zich ook te verspreiden naar andere technologieën, zoals productie (17.6%), distributie en diensten (14.6%) en de publieke sector (4.2%).

7. Blockchain in de gezondheidszorg zal tegen 1189.8 een waarde van $ 2028 miljoen bereiken

(Vantage Marktonderzoek)

Uit een rapport dat in 2023 door Vantage Market Research is gepubliceerd, blijkt dat de wereldwijde marktomvang voor blockchain in de gezondheidszorg naar verwachting in 1189.8 ongeveer $ 2028 miljoen zal bedragen. Dit vertegenwoordigt een CAGR (samengestelde jaarlijkse groei) van 61.3% in deze periode.

Volgens het rapport zorgen de toenemende problemen met datalekken in de gezondheidszorg tijdens de pandemie, de dreiging van vervalste medicijnen en de snelle vraag naar transparantie in de zorgomgeving allemaal voor groei.

8. 96% van de pioniers op het gebied van financiële dienstverlening gelooft dat blockchain mainstream is geworden.

(Deloitte)

Uit een onderzoek van Deloitte naar de marktadoptie van blockchain in 2021 bleek dat ongeveer 96% van de pioniers van Financial Services gelooft dat blockchain een breed schaalbare oplossing is, die al mainstream is geworden.

93% van de pioniers zei ook dat ze geloven dat er een overtuigende businesscase is voor het gebruik van blockchain, cryptocurrencies en digitale activa in hun organisaties. Hetzelfde aantal beweerde ook dat zakenpartners, leveranciers en klanten vanaf 2021 werken aan blockchain en digitale activa.

97% van de pioniers gelooft dat hun organisatie kansen op concurrentievoordeel zal verliezen door blockchain niet te adopteren, terwijl 93% gelooft dat de technologie de deur zal openen naar nieuwe inkomstenstromen.

vragen over adoptie van blockchain

9. Blockchain in landbouw en voedsel zal tegen 1.48 een waarde van $ 2026 miljard bereiken

(BIS-onderzoek)

Een rapport van BIS Research over blockchain-technologie en de impact ervan op verschillende industriële omgevingen wees uit dat de oplossing tegen 1.48 ongeveer $ 2026 miljard waard zal zijn in de landbouw- en voedingssector.

Het rapport identificeert blockchain-technologie als een revolutionaire verandering voor de voedings- en landbouwindustrie, omdat het nauwkeurige en fraudebestendige inzichten biedt in inventaris en het volgen van voedsel. Volgens het analyseteam zal blockchain helpen om landrecords en andere gegevens op te slaan, om de voedselproductie veilig te houden, zelfs tijdens natuurrampen.

10. Blockchain-markt in productieomvang groeide tot $ 85.64 miljard in 2023

(Wereldwijde Nieuwslijn)

Productie lijkt in 2023 een van de snelstgroeiende omgevingen voor blockchain te zijn. Volgens een rapport van Global Newswire is de wereldwijde blockchain in de productiemarkt toegenomen van ongeveer $ 49.50 miljoen in 20231 tot $ 85.64 miljard in 2023.

Deze ongelooflijke groei vertegenwoordigt een enorme CAGR van 73%. In dit tempo doorgaan, suggereren de analisten van Global Newswire dat de marktomvang voor blockchain in de productie in 778.05 ongeveer $ 2026 miljoen zal bedragen.

Blockchain-statistieken: Blockchain-voordelen

11. De belangrijkste factor die de acceptatie van blockchain stimuleert, is de herkomst

(PwC)

Volgens marktonderzoek van PwC is het belangrijkste gebruik van blockchain (gerangschikt op zijn vermogen om economische waarde te genereren) herkomst. Blockchain heeft een ongelooflijk potentieel om bedrijven te helpen de bronnen van hun producten te verifiëren en de bewegingen van de toeleveringsketen te volgen, waardoor fraude en besmettingsproblemen worden geminimaliseerd. Volgens PwC zal dit het wereldwijde bbp tegen 962 met ongeveer $2030 miljard verbeteren.

De andere grootste drijvende factoren achter de acceptatie van blockchain zijn verbeterde toegang tot betalingen en financiële instrumenten, met een waarde van $ 433 miljard, en identiteitsbeheer met een waarde van $ 224 miljard.

Blockchain kan volgens PwC ook bijdragen aan het wereldwijde BBP door contractbeheer en geschillenbeslechting te verbeteren en de klantbetrokkenheid te vergroten.

economische bijdrage blockchain

12. Blockchain zal naar verwachting in 3.1 meer dan $ 2030 biljoen aan bedrijfswaarde genereren

(Gartner)

Volgens analisten van Gartner kan het toevoegen van blockchain-technologie aan de zakelijke omgeving een aanzienlijke impact hebben op de bedrijfswaarde. Het rapport suggereert dat de bedrijfswaarde die door blockchain wordt gegenereerd, zal groeien tot ongeveer $ 176 miljard in 2025 en vervolgens tot $ 3.1 biljoen in 2030.

Volgens Gartner zouden leiders op het gebied van enterprise-architectuurtechnologie en innovatie al moeten kijken naar het potentieel om innovatie en disruptie te bereiken via blockchain.

Gartner is ook van mening dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid groei in de pijplijn zit voor de blockchain-omgeving, aangezien veel platforms nog steeds een "gefragmenteerd" aanbod zijn.

13. 52% van de FSI's gelooft dat blockchain waarde zal hebben voor het verifiëren van klanten

(Deloitte)

Uit het Deloitte Global Blockchain-onderzoek voor 2021 bleek dat ongeveer 52% van alle FSI-respondenten gelooft dat blockchain een groot potentieel zal hebben bij het verifiëren van factureringsinstructies van klanten en het verminderen van frauduleuze activiteiten. Nog eens 51% van de respondenten ziet waarde in blockchain en digitale activa voor het ondertekenen van contacten of overeenkomsten of het verifiëren van handtekeningen.

51% van de respondenten zei ook dat blockchain zal helpen bij het mogelijk maken van financiële inclusie, terwijl 48% denkt dat het zal helpen bij het uitvoeren van ken-uw-klant-controles.

voordelen van blockchain

14. 86% van de technisch onderlegde teams gelooft dat Blockchain enorme voordelen biedt

(Deloitte)

Uit een onderzoek van Deloitte naar de blockchain-markt in 2019 bleek dat ongeveer 86% van de technisch onderlegde executive teams gelooft dat blockchain een aanzienlijk zakelijk potentieel heeft. Een nog groter aantal leiders zei dat deze technologie een schaalbare oplossing is geworden.

In de vervolgstudie van Deloitte in 2021 was het aantal leidinggevenden dat blockchain als een schaalbare oplossing beschouwde, gedaald tot ongeveer 81%. FSI-innovators en baanbrekende technologiegebruikers waren echter veel meer geneigd te suggereren dat blockchain een schaalbare oplossing zou kunnen zijn (96%).

15. Blockchain zou alleen al in de VS $ 407 miljard aan het BBP kunnen toevoegen

(PwC)

De PwC 2020-studie "Time for Trust" toonde een aanzienlijke potentiële boost aan het BBP van blockchain voor vrijwel elk land wereldwijd. Misschien wel het meest beïnvloede land was China, met een potentiële boost van het BBP van $ 440 miljard in 2030.

De VS heeft echter ook veel potentieel om van blockchain te profiteren voor nieuwe banen en financiële groei, met een potentiële boost van $ 407 miljard tegen 2030.

Het VK zal de economie een boost van $ 72 miljard geven (hetzelfde als Japan), terwijl Duitsland een stijging van $ 95 miljard zou kunnen zien.

blockchain bbp-vergelijking

Blockchain-statistieken: Blockchain-trends

16. 68% van de leidinggevenden is van mening dat gegevensbeveiliging en privacy de gebieden zijn die het meest moeten worden aangepast om de acceptatie van blockchain te stimuleren

(Deloitte)

Hoewel de acceptatie van blockchain-technologie wereldwijd snel groeit, voorspellen experts dat er belangrijke regelgevingsgebieden zijn die moeten worden aangepast om de technologie mainstream te laten worden. Ongeveer 68% van de respondenten in een Deloitte-onderzoek zei dat beveiliging en gegevensprivacy tegenwoordig moeten worden verbeterd in het regelgevingslandschap.

57% van de respondenten zei dat branchespecifieke regelgevingskwesties moesten worden aangepast, terwijl 49% interne controles en financiële rapportage noemde.

blockchain-regulering

17. Meer dan $ 270 miljard aan activa is overgedragen via blockchain

(Gartner)

Volgens Gartner hadden alleen al in 300 meer dan 2017 miljoen transacties plaatsgevonden in het blockchain-landschap, goed voor in totaal ongeveer 300 transacties. Sindsdien voorspellen experts dat het aantal activa dat via blockchain-technologie wordt overgedragen, aanzienlijk is toegenomen.

Deze activa zijn met name niet alleen goed voor de uitwisseling van cryptocurrencies, maar voor een reeks gevarieerde stukken inhoud en hulpmiddelen, waaronder NFT's.

18. Veilige informatie-uitwisseling vertegenwoordigt de belangrijkste use case voor blockchain

(Deloitte)

Uit de blockchain-enquête van Deloitte 2021 bleek dat ongeveer 45% van alle FSI-respondenten geloofde dat blockchain essentieel zou zijn voor de veilige uitwisseling van informatie in het digitale landschap. Andere use-cases die door respondenten werden genoemd, waren onder meer het beheer van digitale valuta (44%), het volgen en beheren van activa (40%) en digitale identificatie (40%).

Ongeveer 36% van de respondenten was van mening dat blockchain essentieel zou zijn bij naleving van de regelgeving, en 34% zei dat het hen meer traceerbaarheid van financiële stromen zou geven.

blockchain use cases in organisaties

19. Er zijn meer dan 68 miljoen gebruikers van blockchain-wallets

(financiën online)

Hoewel er veel potentiële toepassingen zijn voor blockchain, nemen cryptocurrencies nog steeds een aanzienlijk percentage van de marktwaarde voor hun rekening. Vanaf 2021 waren er ongeveer 68 miljoen blockchain-portemonneegebruikers in de branche. Dit aantal groeit naarmate er meer cryptocurrencies op de markt worden geïntroduceerd. Bitcoin blijft op dit moment echter de markt leiden.

Volgens Finances Online is het aantal blockchaingebruikers in de wereld de afgelopen vijf jaar aanzienlijk toegenomen. In 2016 waren er slechts ongeveer 8 miljoen wallets online actief.

Blockchain-statistieken in 2023

Hopelijk hebben de bovenstaande blockchain-statistieken je een interessant inzicht gegeven in de markt en hoe snel deze omgeving groeit. Naarmate de vraag naar concepten als decentralisatie, web 3.0 en de metaverse blijft groeien, zal ook de behoefte aan blockchain-innovatie toenemen.

Het lijdt geen twijfel dat we de komende jaren meer bedrijven zullen zien investeren in de blockchain en de voordelen die het kan bieden.

Wil je meer weten?

← Terug naar blog

Rebekah Carter is een ervaren maker van inhoud, nieuwsverslaggever en blogger die gespecialiseerd is in marketing, bedrijfsontwikkeling en technologie. Haar expertise omvat alles, van kunstmatige intelligentie tot e-mailmarketingsoftware en apparaten met uitgebreide realiteit. Als ze niet aan het schrijven is, besteedt Rebekah het grootste deel van haar tijd aan lezen, het buitenleven verkennen en gamen.

Laat u door ons begeleiden zodat u de juiste keuze kunt maken

Vereenvoudig het zoeken naar software en ga aan de slag door door onze categorieën te bladeren.

Blader door onze categorieën
Featured on

© 2023 Findstack.com, een bedrijf van SoHo Media Ltd. Alle rechten voorbehouden.
Advertisbeleid  |  Cookie beleid  |  Privacy Policy  |  Gebruiksvoorwaarden