NIEUW
Introductie van aanbiedingen:
Vind exclusieve softwaredeals voor uw favoriete tools →

7 beste ChatGPT-alternatieven (gratis en betaald)

Findstack Redactieteam, 24 mei 2024
7 beste ChatGPT-alternatieven (gratis en betaald)
Delen
Inhoudsopgave

In de snel evoluerende wereld van kunstmatige intelligentie zijn chatbots snel een integraal onderdeel van ons dagelijks leven geworden en helpen ze ons bij alles, van het beantwoorden van de moeilijkste vragen tot het genereren van inhoud en code. Onder deze AI-aangedreven assistenten is ChatGPT uitgegroeid tot een begrip, dat de lat hoog legt met zijn indrukwekkende mogelijkheden. Naarmate het AI-landschap zich echter blijft uitbreiden, betreden een groot aantal nieuwe spelers de arena, die unieke functies en functionaliteiten aanbieden die ChatGPT waar voor zijn geld geven.

In deze blogpost gaan we dieper in op de top 10 ChatGPT-alternatieven en concurrenten die in 2024 furore zullen maken. Deze AI-chatbots voldoen niet alleen aan de normen van ChatGPT, maar brengen ook hun eigen unieke sterke punten met zich mee. Of u nu een marketeer, ontwikkelaar, schrijver of gewoon een AI-liefhebber bent, deze lijst helpt u nieuwe AI-tools te ontdekken die uw workflow mogelijk radicaal kunnen veranderen. Dus doe je gordel om en ga met ons mee terwijl we door de spannende wereld van AI-chatbots navigeren!

Wat is ChatGPT?

ChatGPT, een afkorting van Chat-based Generative Pre-trained Transformer, is een revolutionaire AI-chatbot ontwikkeld door OpenAI. Het is een taalmodel dat is getraind op miljarden woorden van internet, waardoor het tekst kan begrijpen, erop kan reageren en kan genereren op basis van gebruikersinvoer.

Deze AI-tool kan uitgebreide gegevens verwerken en complexe gesprekken voeren met een hoog niveau van intelligentie en nauwkeurigheid. Het is alsof u een virtuele assistent heeft die u kan helpen met een breed scala aan taken, van het brainstormen over ideeën tot het schrijven van e-mails en rapporten.

ChatGPT is sinds de lancering enorm populair geworden, waarbij het gebruikersbestand sneller groeit dan enig ander product in de geschiedenis. Het is voor velen de favoriete AI-tool geworden, vaak vergeleken met bekende namen als Frisbee of Kleenex als het gaat om zijn dominantie in het veld.

Ondanks zijn indrukwekkende mogelijkheden heeft ChatGPT echter zijn beperkingen. Het kan bijvoorbeeld geen realtime gegevens genereren, en het is mogelijk niet zo nauwkeurig afgestemd op specifieke gebruikssituaties als sommige van zijn concurrenten. Dit is waar ChatGPT-alternatieven een rol gaan spelen, die unieke functies en mogelijkheden bieden die kunnen inspelen op verschillende behoeften en voorkeuren.

In de volgende secties verkennen we enkele van de beste ChatGPT-alternatieven die beschikbaar zijn in 2024, waarbij we hun belangrijkste kenmerken benadrukken en hoe ze zich verhouden tot ChatGPT. Of je nu op zoek bent naar een chatbot met betere gesproken zoekmogelijkheden, de mogelijkheid om verschillende persona's te creëren, of een chatbot die API-ondersteuning biedt voor integratie in apps, er is waarschijnlijk een ChatGPT-alternatief dat perfect bij je past.

1. Google BARD

Google BARD (Bidirectionele en Auto-Regressieve Transformers) is een innovatieve AI-tool die tot doel heeft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met technologie. BARD is gebaseerd op de unieke LaMDA-dataset van Google en is ontworpen om een ​​meeslepende en boeiende gesprekservaring te bieden. Het is alsof u uw eigen Google Assistent heeft, maar met de extra mogelijkheid om originele inhoud te genereren.

Beste functies van Google BARD:

 • Onderzoeksmanagement: Dankzij de kracht van Google Zoeken blinkt BARD uit in het beantwoorden van vragen en het assisteren bij onderzoek over een breed scala aan onderwerpen.
 • Grondige reacties: BARD geeft vaak antwoorden met aanvullende details, waardoor er minder vervolgvragen nodig zijn.

Beperkingen van Google BARD:

 • Algemene antwoorden: Wanneer BARD wordt gevraagd om aanvullende inhoud te genereren, zijn de antwoorden soms generiek en ontberen ze creativiteit.
 • Niet-gerelateerde antwoorden: Als experimenteel hulpmiddel is BARD nog steeds aan het leren. Het kan af en toe onjuiste of ongepaste antwoorden opleveren.

Prijzen:

 • Google BARD is momenteel gratis beschikbaar.

Google BARD is een veelbelovende tool in de wereld van AI-chatbots. Hoewel het zijn beperkingen heeft, maken zijn sterke punten op het gebied van onderzoeksmanagement en het bieden van gedetailleerde antwoorden het een waardige kandidaat in onze lijst met beste ChatGPT alternatieve AI-tools.

2. Schrijfsonic

Writesonic is een krachtige AI-inhoudgenerator die onlangs is geüpgraded van OpenAI's GPT-3-model naar het GPT-4-model. Deze tool gaat niet alleen over het genereren van content, maar zorgt er ook voor dat de content SEO-geoptimaliseerd is om jouw doelgroep effectief te bereiken.

Beste Kenmerken:

 • Lange inhoud creëren: Writesonic blinkt uit als het gaat om het genereren van hoogwaardige, lange inhoud. Of u nu blogposts, artikelen of rapporten nodig heeft, deze tool kan het allemaal aan.
 • SEO-optimalisatie: Writesonic schrijft niet alleen inhoud, het optimaliseert deze ook voor de rankings in zoekmachines. Dit zorgt ervoor dat uw inhoud uw publiek effectief bereikt.

Beperkingen:

 • Slecht geheugen: Sommige gebruikers hebben gemeld dat Writesonic moeite heeft met het handhaven van een consistente toon of het opnemen van instructies uit eerdere chats in de nieuwe inhoud die het genereert.
 • Woordlimieten: Het aantal woorden dat Writesonic elke maand voor u genereert, is afhankelijk van uw tariefplan. Sommige gebruikers vinden deze limieten te streng en klagen dat als de AI hun prompt niet goed beantwoordt, ze die woorden niet terug kunnen krijgen.

Prijzen:

 • Gratis proefversie: U kunt Writesonic gratis uitproberen om te zien of het aan uw behoeften voldoet.
 • Pro: Het Pro-abonnement begint bij $ 12.67 per maand.
 • Enterprise: Voor grotere bedrijven begint het Enterprise-abonnement bij $ 1,000 per maand.

Writesonic is een veelzijdige tool die een geweldige aanvulling kan zijn op uw contentcreatieproces. Zoals elk hulpmiddel heeft het echter zijn sterke en zwakke punten. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren en uw specifieke behoeften bij het kiezen van een AI-contentgenerator.

3. Microsoft BingChat

Microsoft Bing Chat is een AI-aangedreven chatbot die is gebouwd op hetzelfde AI-systeem als ChatGPT. Het is ontworpen om een ​​meer interactieve en boeiende manier te bieden om op internet te zoeken, waardoor het een geweldig alternatief is voor traditionele zoekmachines.

Beste Kenmerken:

 • Interactief zoeken: Bing Chat biedt zoekresultaten in de vorm van een vriendelijke chat, waardoor het zoekproces boeiender en interactiever wordt.
 • Inhoud genereren: Bing Chat kan originele inhoudsideeën genereren, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor brainstormen en het maken van inhoud.

Beperkingen:

 • Gelimiteerde beschikbaarheid: Bing Chat is alleen beschikbaar in de Microsoft Edge-browser of via de Bing-app voor iOS en Android.
 • Geen herinnering aan eerdere chats: Bing Chat bewaart geen informatie uit eerdere chats. Dit betekent dat u alle benodigde informatie opnieuw moet verstrekken als u wilt dat deze in context reageert.

Prijzen:

 • Gratis: Bing Chat is gratis beschikbaar voor iedereen die de Microsoft Edge-browser of de Bing-app gebruikt.

Microsoft Bing Chat is een unieke tool die de kracht van AI combineert met het gemak van een chatinterface. Hoewel het enkele beperkingen heeft, maken de unieke kenmerken het een waardige toevoeging aan deze lijst met ChatGPT-alternatieven.

4. Jasper-chat

Jasper Chat maakt deel uit van de Jasper AI-suite, een verzameling AI-tools die speciaal zijn ontworpen voor makers van inhoud. Deze vriendelijke AI-chatbot is ontworpen om vragen te beantwoorden, op verzoeken te reageren en inhoud in verschillende formaten te genereren.

Beste Kenmerken:

 • Meertalig: In tegenstelling tot veel chatbots die zich richten op Engelstalige content, kan Jasper content in 29 verschillende talen creëren.
 • Chatcontext: Jasper Chat is ontworpen om de dingen te onthouden die u eerder hebt verteld, zodat de reacties altijd in context zijn met uw grotere gesprek.
 • Merkkennis: Je kunt Jasper trainen op je stijlgids, zodat hij leert schrijven in jouw merkstem.

Beperkingen:

 • Vereist factchecking: Net als de meeste ChatGPT-alternatieven en AI-inhoudgeneratoren melden klanten dat Jasper soms feitelijk onjuiste inhoud produceert die moet worden bewerkt.
 • Algemene inhoud: Sommige klanten klagen dat de inhoud van Jasper repetitief of algemeen kan zijn, vooral als u niet voldoende informatie in uw prompts invoert.

Prijzen:

 • Creator: $ 39 per maand
 • Teams: $ 99 per maand
 • Bedrijven: Aangepaste prijzen

Jasper Chat is een veelzijdige tool die een breed scala aan functies biedt. Hoewel het enkele beperkingen heeft, maakt de mogelijkheid om inhoud in meerdere talen te genereren en eerdere chats te onthouden het een sterke kandidaat in de lijst met beste ChatGPT-alternatieven.

5. GitHub-copiloot

GitHub Copilot is een krachtige AI-tool die is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij hun codeertaken. Het is een product van OpenAI's Codex en vestigt zich snel als een van de beste alternatieve ChatGPT-tools voor webontwikkelaars.

Beste Kenmerken:

 • Code voltooiing: GitHub Copilot biedt suggesties die lijken op automatisch aanvullen terwijl u codeert, waardoor het ontwikkelingsproces wordt versneld.
 • Meertalige ondersteuning: Het AI-model is getraind op alle talen die in openbare repository's voorkomen, waardoor het een veelzijdige tool is voor ontwikkelaars die in elke programmeertaal werken.
 • Contextbewuste suggesties: GitHub Copilot begrijpt de context van uw code en geeft regelsuggesties om deze te voltooien, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor foutopsporing en probleemoplossing.

Beperkingen:

 • Afhankelijk van trainingsgegevens: De kwaliteit van de suggesties is afhankelijk van de diversiteit en het volume van de trainingsgegevens voor elke specifieke taal. Dit betekent dat het mogelijk niet zo effectief is voor minder gebruikelijke talen of unieke coderingsproblemen.
 • Geen vervanging voor menselijke ontwikkelaars: Hoewel GitHub Copilot kan helpen met codeertaken, is het geen vervanging voor menselijke ontwikkelaars. Er is nog steeds strategisch menselijk ingrijpen nodig om substantiële resultaten op te leveren.

Prijzen:

 • Gratis: GitHub Copilot is momenteel gratis beschikbaar als technische preview.

GitHub Copilot is een krachtige tool voor ontwikkelaars en biedt een reeks functies die het codeerproces kunnen helpen versnellen. Zoals elk AI-hulpmiddel heeft het echter zijn beperkingen en moet het worden gebruikt als aanvulling op de menselijke codeervaardigheden, en niet als vervanging.

6. JijChat

Last but not least staat op onze lijst met beste ChatGPT-alternatieven JijChat. Deze AI-tool is een veelzijdige metgezel voor zowel programmeurs als makers van inhoud. Het is niet alleen een chatbot, maar een veelzijdige tool die code kan genereren, inhoud kan creëren en zelfs zoekresultaten kan weergeven.

Beste Kenmerken:

 • Code genereren: YouChat kan codeervragen beantwoorden, u helpen code te voltooien of code in realtime te schrijven, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor programmeurs.
 • Content Creatie: Met de schrijf-AI van YouChat kunt u het type inhoud, de toon, het publiek en de belangrijkste punten aangeven die u wilt opnemen, waardoor het een handig hulpmiddel is voor makers van inhoud.
 • Chat om te zoeken: Met een eenvoudige tabbladschakelaar kunt u de AI-chatbot om antwoorden vragen, maar ook zoekresultaten, afbeeldingen, video's, nieuws en socialemediaberichten over hetzelfde onderwerp weergeven.

Beperkingen:

 • Accountvereiste: Hoewel veel functies van YouChat toegankelijk zijn vanaf de startpagina, moet u voor sommige functies een account aanmaken en inloggen.
 • Inhoudslimieten: voor makers van inhoud is de limiet van 10 gratis stukjes inhoud mogelijk niet voldoende.

Prijzen:

YouChat is een gratis tool, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor mensen met een beperkt budget.

Kortom, YouChat is een robuuste en veelzijdige AI-tool die een reeks functies biedt om aan verschillende behoeften te voldoen. Of je nu een programmeur bent die op zoek is naar hulp bij het coderen of een maker van inhoud die een schrijfpartner nodig heeft, YouChat is het overwegen waard.

Conclusie

In het enorme universum van AI-chatbots schittert Google Bard als een topalternatief voor de bekende ChatGPT. Deze veelzijdige tool weerspiegelt niet alleen de gespreksvaardigheid van ChatGPT, maar valt ook op door zijn unieke vermogen om te communiceren met geüploade documenten, zoals pdf's. Bovendien bevordert het de samenwerking tussen teams door de chatgeschiedenis in werkruimten te behouden.

Andere opmerkelijke kanshebbers op het gebied van AI-chatbots zijn Microsoft Bing Chat, Jasper Chat en GitHub Copilot, die elk unieke functies bieden voor het genereren van inhoud en het voltooien van code. Vergeet niet dat de beste AI-tool degene is die als gegoten zit bij uw specifieke behoeften. Dus bereid je voor en begin aan je AI-verkenningsreis. Veel plezier met het jagen op bots!

Abonneer u en ontvang softwaredeals rechtstreeks in uw inbox.
Aanmelden 4,700+ andere ondernemers blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen.
Geen spam. U kunt zich op elk gewenst moment afmelden.